• Gratis verzending vanaf €70,-
 • Verzenden vanaf € 4,15
 • Gratis afhalen en pin betaling is mogelijk
 • Klarna betaal later, in 3 termijnen
 • Gratis wenskaart + 2 geluksmuntjes
 • Gratis verzending vanaf €70,-
 • Verzenden vanaf € 4,15
 • Gratis afhalen en pin betaling is mogelijk
 • Klarna betaal later, in 3 termijnen
 • Gratis wenskaart + 2 geluksmuntjes

Wat zijn Amber geur blokjes?

Een amber geur blokje is een van oorsprong Marokkaanse product wat alleen beschikbaar was in de geur amber. Vandaar dat de naam die voor alle verschillende geuren gebruikt wordt toch vaak ‘amber blokje’ is. Amber blokjes hebben de weg naar Nederland gevonden en langzaamaan raken we allemaal betoverd door de heerlijke geuren.

De amberblokjes komen uit Marokko / Marrakesh en worden op traditionele wijze met de hand gemaakt en daardoor kunnen de geurblokjes soms een klein beetje verschillen van elkaar qua vorm, kleur en/of gewicht. Maar de maat van de originele blokjes is ongeveer 4,5 cm lang, 3,5 cm breed en 1,5 cm dik en weegt ongeveer 25 gram.

In Nederland zijn de geur blokjes erg populair en worden als huisparfum gebruikt.

Waar zijn Amber geur blokjes van gemaakt?

Veel mensen denken dat Amber geur blokjes zeepjes zijn, dit is echter niet zo. Een Amber geur blokje bestaat uit ecologische bijenwas waaraan essentiële oliën worden toegevoegd, en natuurlijk geurstoffen die passen bij de geur die het blokje afgeeft. Er zijn veel verschillende geuren zoals Black en White Musk, Patchouli, Amber Rose, Kaneel, Sky, en natuurlijk Amber en nog heel veel meer. Omdat de blokjes van wax zijn kunnen ze smelten, hang of leg ze daarom niet in de felle zon!!

Hoe gebruik je Amber geur blokjes

Het gebruik van Amber geur blokjes is heel simpel! Kies je favoriete geur of geuren en leg ze op een mooi schaaltje of in een bakje in je woonkamer. Je hoeft ze niet te verstoppen want de blokjes zien er mooi uit. Je kunt de Amber geur blokjes ook in een organza zakje en dit kun je bijvoorbeeld ophangen in het toilet zodat je ook hier het heerlijke huisparfum ruikt. Of kies voor de geur Lavendel of Fresh cotton en hang het in je linnenkast zodat je kleding en linnengoed ook heerlijk ruikt. Via deze knop kom je bij een aantal voorbeelden:

Hoeveel Amber geur blokjes heb ik nodig?

Hoeveel geur blokjes je nodig hebt is heel erg afhankelijk van de grote van de ruimte en of je van stevige of wat lichtere huisgeur houdt. Over het algemeen adviseren om te beginnen de volgende aantallen per ruimte:

 • Woonkamer 3 a 4
 • Toilet 1
 • Badkamer 1 a 2

Mocht je de geur dan onvoldoende ruiken dan kun je altijd meer blokjes aanschaffen. Mensen vragen zich weleens af welke amber geur blokjes passen qua geur bij elkaar. Dat is heel persoonlijk maar eigenlijk past alles bij elkaar zolang het maar je eigen favoriete geuren zijn.

Raspen en aromabranders

Na verloop van tijd neemt de geur van de blokjes wat af, rasp dan rondom een laagje van het blokje af, de geur komt dan terug. Het schraapsel kun je weer laten smelten in een aromabrander. Ook kun je op stofzuigen, het schraapsel komt dan in de stofzuigerzak terecht, zodat deze ook heerlijk gaat ruiken als je aan het stofzuigen bent.

Natuurlijk kan ook het gehele blokje in een aromabrander. Nadat het waxinelichtje uit is stolt de wax weer en kun je de brander op een ander moment opnieuw gebruiken.